Daan Theunissen

Daan Theunissen

Geboortedatum: 10 december 2000

Categorie: heren junior A2

Woonplaats: Wijk Bij Duurstede

Specialisatie: Allround

Persoonlijke records:

500 meter: 38,53
1000 meter: 1.16,70
1500 meter: 1.56,77
3000 meter: 4.11,66

Ik ben Daan Theunissen. Ik heb allerlei sporten beoefend maar ben uiteindelijk bij schaatsen blijven hangen. Ik schaats sinds ik 9 jaar oud ben. Ik ben nu 19, dat is al een hele tijd. Maar nog steeds vind ik plezier in het schaatsen.

Ik schaats niet omdat ik prof wil worden maar omdat ik schaatsen heel gezellig vind en geweldig om te doen. Ik houd van snelheid en dat gevoel als je op volle snelheid een bocht in gaat is een van de leukste dingen die je kan doen, naar mijn mening dan.

School vind ik echter wel belangrijker dan schaatsen, op moment van schrijven zit ik in 6VWO en ga dus dit jaar richting mijn examens. Dit is spannend maar gelukkig heb ik al wat ervaring met onder druk presteren door mijn vele schaatswedstrijden. 

Ik ben meer sprinter dan lange afstands rijder en wil me in de training hier dan ook op focussen. Sprint oefeningen vaker voorop doen en met duur stiekem een beetje uit de wind rijden.

Ik wil ook gezelligheid in het team brengen, als je iets leuk vindt zal je er sneller tijd en moeite insteken. Daarom is naar mijn mening een gezellige en positieve sfeer heel belangrijk en ik ga mijn best doen deze zo positief en leuk te houden als op het moment het geval is.

Laatste nieuws

Neem contact met ons op: