Jaarlijkse Uden trainingskamp

Vrijdag 31 augustus is TTU zelfstandig naar Uden gefietst. Afhankelijk van de woonplaats hebben de rijders 3 groepjes gevormd. De begeleiding is met de auto gegaan. Qua route en samenwerking stonden de groepjes dus volledig zelfstandig aan het roer.

De afstand die de rijders aflegde varieerde van50 tot 130KM. De groep van 130 veranderde halverwege van koers, doordat het navigatie systeem, op ”vermijden van veerpontjes” was gezet. Die zorgde ervoor dat deze groep een pauze bij een lokale snackbar moest inlassen.

Circa 30 minuten voor het donker werd was de laatste groep binnen. Er kon gedoucht en gegeten worden. Er waren zelfgemaakte pizza’s die werden gebakken in een echte pizza oven en er was een BBQ. Imre was jarig en die trakteerde, Dit zorgde samen met het toetje wat de ouders van Daan hadden gebracht voor een uitgebreide maaltijd.

Het werd een koude en donkere avond. Daarom gingen we met zijn allen bij een warm vuurtje zitten.

Rond middernacht lag iedereen in de tent te slapen. Het was een koude nacht. De volgende ochtend stond iedereen zijn handen te warmen aan de nog warme pizzaoven. Imre en haar moeder hadden ontbijtspullen gekocht en daardoor konden we uitgebreid ontbijten. Om 9.30 uur startte onder leiding van Jan de eerste landtraining. Langzaam werd iedereen warm.

Ronald Snellink (vader Beau) was naar de winkel gegaan om de lunch te halen. Er werd lekker gegeten en daarna was er een lange pauze. Na de pauze gingen we naar de Duinen in Badaf. Het werd een loodzware training in het rulle zand. Zie de foto’s, daar valt geen woord meer aan toe te voegen.

In de avond was er wederom een warm vuur. De nacht was wederom koud. Rond 4.30 uur werd Jan wakker. De groep maakte voor dit tijdstip opvallend veel lawaai. Om 4.45 uur besloten Jan en Stein dat het tijd was om iedereen weer rustig te maken. Jan moest even uit de tent komen en dat gaf de groep tijd om snel doodstil te worden. Jan trof een recentelijk opgestookt vuurtje aan en alle tenten stonden open, maar iedereen sliep.

De volgende ochtend pakte iedereen zijn bagage en werd er zelfstandig terug gefietst. Wederom werd er door enkelen flink omgereden. Jan, Ronald en Stein bleven nog in Uden om alles op te ruimen.

Tijdens de fietsrit is er lekker door gereden, de meeste kwamen thuis met gemiddeldes van ongeveer 30 km/u. Omdat het zo’n top team is, is bijna iedereen natuurlijk thuis afgezet. Hierdoor hebben de meeste wel lekker omgereden, met afstanden tussen die weer varieerde van 65 tot 130 kilometer. Op een valpartij van Friso na is de fietstocht helemaal top verlopen en is iedereen weer veilig thuis gekomen.

Het was weer een geslaagd kamp dat zeker weer voor herhaling vatbaar is. Wij hopen natuurlijk dat dit kamp de individuele rijders en natuurlijk ook het team sterker heeft gemaakt. Nu de laatste lootjes leggen tot we weer het ijs op kunnen.

Archief

Laat een reactie achter

Laatste nieuws

Neem contact met ons op: