Landelijke Kwalificatie en snel ijs in Thialf

NSK Allround 2020-2

Dit weekend was weer een druk weekend voor de rijders en coaches van TTU. In Tilburg werd er gestreden om de plekken voor het NK Allround voor junioren in Enschede op 1 en 2 februari. Daarnaast werden er door een aantal rijders in Thialf snelle tijden neer gezet.

Laten we beginnen met de Landelijke selectie in Tilburg. Vanuit TTU stonden Rick, Ruth en Zoë aan de start. Rick had zich in eerste instantie niet geplaatst, hij stond als 2de reserve op de lijst. Na lang wachten mocht hij toch mee doen en wist hij een 20ste plaats te behalen, hiermee heeft hij er toch 6 achter zich gehouden. Ruth is 14de geworden in het eindklassement, met een hele snelle 500 waar ze zelfs 5de was. Zoë is in dat klassement 19de geworden, met als beste klassering een 13de plek op de 500 meter.

In Thialf stonden Niels, Olivier, Casper, Noor en Daan P. aan de start. Ondanks de hoge luchtdruk van 1042 hPa hadden zij veel zin om alles te geven. Op de 500 meter begon het al goed. Hier had Casper zijn snelste opening sinds Inzell, en Niels reed zijn snelste 500 meter tijd buiten Inzell. Olivier reed zijn beste tijd dit seizoen. Op de 1000 meter deed Casper daar nog een schepje bovenop, hij reed een mooi persoonlijk record. Daan reed zijn tweede 1000 meter tijd ooit, nog maar een klein stukje en hij zit onder de 1.20. Op de 1500 meter reed Niels maar liefst 1,81 seconden van PR af, nu heeft hij een tijd van 1.56,78 staan. Wederom reed Olivier zijn snelste 1500 meter van het seizoen, het ziet er naar uit dat hij weer op de weg terug is na zijn blessure van deze zomer.

Helaas kunnen wij jullie geen goed nieuws melden over de uitslagen van Noor. Zij is namelijk tijdens haar 1000 meter hard gevallen. Met veel last van haar lies is zij door de EHBO het ijs af gehaald. Wij hopen dat Noor hier snel van hersteld om in de laatste maanden van het seizoen nog alles te kunnen geven.

Archieven

Laat een reactie achter

Laatste nieuws

Neem contact met ons op: