NK Deelnames TTU

48418013_973841116144746_7288831166583406592_n

Beau, Rick en Zoë stonden afgelopen weekend aan de start van het NK Lange Afstanden/ Sprint. Zij vertellen hieronder kort hoe zij deze belangrijke wedstrijd hebben ervaren.

Beau:
Afgelopen weekend heb ik mee mogen doen aan Nederlands Kampioenschap 3 en 5 km in Enschede.
De 3 km werd op de zaterdag verreden, en hier heb ik een tijd van 4:00,16 kunnen neerzetten. Het was helaas geen podiumplek, maar met een 4e plek ben ik alsnog super blij. Op de zondag werd de 5 km verreden. Ik was hier nog gemotiveerder voor om een goede prestatie neer te zetten. Ik mocht in het laatste kwartet van start gaan tegen Harm Visser. Het was een mooi duel waardoor ik goed in mijn schaatsritme kwam. Het goede gevoel resulteerde ook in een goede tijd van 6:53,50. Het was goed genoeg voor een podiumplek en ben hiermee 3e geworden op de 5 km van het Nederlands Kampioenschap! (zie foto 2)

Rick:
Na een matige rit op het ijs in Den Haag, bij de Landelijke Selectiewedstrijd, kwam ik als 4e reserve op de lijst voor het NK 3km in Enschede. Een dag voor het NK stond ik echter 1e reserve, door de hoeveelheid afmeldingen. De keuze bestond uit of naar Enschede toe te gaan, om daar af te wachten of ik aan het NK mocht deelnemen, of naar Hoorn toe te gaan, om daar mee te doen aan de Zesbanenmarathon. Na een telefoontje met de trainer was de keuze gevallen om naar Enschede toe te gaan. Vlak voor aankomst kreeg ik het telefoontje dat ik mocht starten. Na een korte warm-up mocht ik het ijs op. Het ging helaas niet zoals gehoopt, de matige rit resulteerde in een tijd van 4:18,58. Met een 17e plek op het NK ben ik niet helemaal tevreden, maar ik ben hierdoor wel een ervaring rijker geworden. (zie foto 3)

Zoë:
15 en 16 december mocht ik meedoen aan het NK Junioren Sprint. Ik was eerste reserve, maar al snel kreeg ik te horen dat ik mocht starten.
Op zowel de zaterdag als op de zondag reed ik een 500 en 1000m. Mijn tijden waren jammer genoeg niet zo best, hoewel het wel goed voelde. Uiteindelijk ben ik op een 19e plek geëindigd in het eindklassement.
Op de zondag deed ik verder ook mee aan de teamsprint. Ik mocht daar samen met Vera en Amy van Skate-United aan mee doe. Jammer genoeg ging ik onderuit, waardoor we geen tijd hadden.
Ik vond het een erg mooie ervaring om mee te mogen maken. Ik heb er erg van genoten, en doe er dan ook alles aan om volgend jaar ook weer aan de start te staan!

Al met al, er zijn mooie ervaringen aan vorig weekend overgehouden.

Archief

Laat een reactie achter

Laatste nieuws

Neem contact met ons op: