Olivier Paping

Olivier Paping

Geboortedatum: 18 juli 2001

Categorie: heren junior A1

Woonplaats: Zeist

Specialisatie: Midden Lange afstanden

Persoonlijke records:

500 meter: 40,91
1000 meter: 1.20,29
1500 meter: 2.02,45
3000 meter: 4.11,24
5000 meter: 8.23,98

Schaatsen is al meer dan drie generaties lang in mijn familie. Mijn opa was een hele goede schaatser en hij heeft mij van jongs af aan het op het ijs gezet. Vanaf mijn zesde jaar mocht ik op de zaterdag meedoen met het jeugdschaatsen, waar ik altijd samen met mijn zus en vader op het ijs stond.

Naast het schaatsen op zaterdag was ik druk bezig met andere sporten zoals turnen, tennissen en breakdancen. Ik deed vroeger dan ook wel elke dag wat, waardoor ‘hard’ en ‘vaak’ trainen niks nieuws voor mij was.

Nadat ik tot mijn dertiende fanatiek getennist heb, 3 tot 4 keer training in de week plus wedstrijden, ben ik overgestapt naar twee keer schaatsen in de week. Dit beviel mij zo erg dat ik het jaar er op steeds meer ben gaan schaatsen en twee jaar geleden ben begonnen met wedstrijd schaatsen.

Ik ben dus nog niet heel lang wedstrijden aan het schaatsen, waardoor ik een laatbloeier ben. Maar door al mijn trainingen die ik onderhand heb ondergaan ben ik erg vooruit gegaan. Mijn afgelopen zomerseizoen bestond dan ook uit 6 tot 7 keer per week trainen. Op het programma stond: wielrennen, schaatsplanken, hardlopen, skeeleren en natuurlijk landtrainingen.

Ik hoop dat ik aankomend seizoen weer voorruitgang boek en dat je al mijn trainingen en werk die ik in het zomer seizoen in het schaatsen heb gestopt terugziet. En ik hoop dat je me aankomend seizoen op veel gewestelijke wedstrijden tevoorschijn ziet komen en je me vaak op het podium terugziet. Maar het belangrijkst is toch dat ik veel plezier blijf houden in het schaatsen en een leuk en sportief jaar tegemoet kom bij TTU.

Laatste nieuws

Neem contact met ons op: