Prestaties van TTU tot nu toe

TTU heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. Er zijn veel wedstrijden door de rijders verreden, waarbij door een aantal rijders zeer goed gepresteerd is.

Laten we beginnen met onze Beau. Hij heeft twee keer mee mogen doen aan de Rabo Holland Cup. Deze twee Cups werden verreden in Alkmaar en in Eindhoven. In Eindhoven werd Beau 19e. Verder heeft hij in het weekend van 3 december meegedaan aan de Landelijke Selectiewedstrijd NK Junioren A. 3km waar hij vierde werd en zich kwalificeerde voor de NK 3 km in Enschede welke dit weekend plaatsvindt. Dit is te volgen via de livestream van schaatsen.nl!

Daarnaast heeft Ruth ook aan belangrijke wedstrijden mee mogen doen afgelopen weken. Ruth stond aan de start van de Rabo Holland Cup- Utrecht City Bokaal en Kraantje Lek. Verder reed ze in het weekend van 2 en 3 december ook de Landelijke Selectiewedstrijd NK Junioren A. Sprint. Door een val aan het begin van de 500 m lukte het haar niet om zich te kwalificeren voor het NK, desalniettemin reed ze naar een 4e plaats op de 1000m. Of dat niet genoeg was reed Ruth de dag erna ook nog de Landelijke Selectiewedstrijd NK Junioren A. 3km, echter viel dit wat tegen doordat de moeheid van de dag ervoor, nog aanwezig was.

Onze Thijs zit de Nederlandse toppers laatste weken erg op de hielen. Met deelname aan de Holland Cups wist Thijs goede prestaties neer te zetten. Helaas wist Thijs door zijn hoge snelheid op de 1500 m in Alkmaar zich niet staande te houden en werd hij gediskwalificeerd op de 1000 m in Utrecht.

Naast deze 3 rijders wist de rest van de groep ook goede prestaties neer te zetten. Rick, Willem, Noor en Olivier mochten namelijk ook meedoen aan de Landelijke Selectiewedstrijd NK. 3 km. Echter door een matige race van Olivier en Noor, een op het einde tandenbijtende race van Rick en diskwalificatie van Willem wisten zij zich op magischer wijze niet te plaatsen voor het NK.
Daan T en Zoë reden naast Ruth ook de Landelijke Selectiewedstrijd NK. Sprint. Daan zetten alle zeilen bij, maar het mocht helaas niet baten. Zoë wist zich met een 11e plaats te kwalificeren voor het NK Sprint dit weekend.

Niels wist goede prestaties te behalen op het Nederlands Studenten Kampioenschap afstanden. Op de 500m reed hij naar een 7e plaats met een eerste 39er in Nederland. Op de 1500m naar een 5e plaats en als tipje van de sluier op de 1000m naar een 4e plaats.

Kortom, goede prestaties door menig rijders. Helaas zijn van de 8 deelnames aan de landelijke selectiewedstrijden voor het NK maar 2 door naar het NK. TTU laat hier zeker zijn oren niet bij hangen en zal er alles aandoen om weer goed te presteren bij aankomende wedstrijden.

Archief

Laat een reactie achter

Laatste nieuws

Neem contact met ons op: