Stijlhout van den Berg

Even voorstellen:
Ik, Jos van den Berg, nu 56 jaar oud, heb op 50 jarige leeftijd definitief werk gemaakt van mijn passie voor hout. Het werken met hout, het timmeren en mijn creativiteit hier binnen de ruimte laten zijn voor mij een bron van energie. Voorheen werkte ik voltijds als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen. Momenteel combineer ik mijn werk voor Stijlhout met een deeltijdbaan van verpleegkundige in de wijk. Ik werk graag met echt hout en multiplex plaatmateriaal. Belangrijk voor me, is dat de dingen die ik maak van betekenis zijn voor de opdrachtgever. Anders gezegd: de opdracht gever en ik worden blij van wat we samen tot stand brengen.

Het bedrijf:
De naam is Stijlhout van den Berg, kleinmeubelbedrijf. Zo genoemd omdat het enerzijds een klein bedrijf is, een eenmanszaak, anderzijds omdat het bedrijf zich richt op kleine meubelen c.q. interieurelementen die hanteerbaar zijn door 1 man.
Het product:
De meubels of interieur elementen die ik dan zo maak variëren in grootte van een klein toilethoek- meubel tot een kamer hoge kastenwand van 5 meter. Naast het maken van nieuwe dingen, doe ik ook divers klein onderhoudswerk aan huizen en face lift ik bestaande meubels. Een voorbeeld hieronder is een voorheen gehavende grenen tafel die een licht blauw onderstel kreeg met een eikenblad.
stijlhout van den berg

De Creatie:
Het basisidee voor een creatie is gewoonweg wat de opdrachtgever zegt dat deze wil. Aan de keus voor materiaal wordt daarbij gelijk ook al richting gegeven. Mijn aandeel in creatie komt op de eerste plaats tot uiting in bespreking van de opdracht. Ik zet dan in op het duidelijk krijgen van het beeld dat de opdrachtgever heeft. Ik biedt aanvullende idee en zoek passende materialen. Op de tweede plaats komt dan dat ik het object maak met oog voor detail en kwaliteit van afwerking.
Het is leuk te zien dat bijvoorbeeld een duurzaamheidsgedachte in het ene geval leidt tot een keuken ladenkast van gelakt berken multiplex, met Blum legrabox laden, stalen ladeglijders en populieren multiplex ladefronten beplakt met kurk . In een ander geval leidt die gedachte tot een ladenkast van onbehandeld berken multiplex met houten ladeglijders en ladenfronten van gebruikte steenschotten.

Ondanks dat ik intensief meedenk over wat het uiteindelijk moet gaan worden blijven de idee van de opdrachtgevers, maar wel worden ze hoe langer ik ermee bezig ben mijn ding.

Bekijk hier onze website: www.stijlhout.nl

Schermafbeelding 2019-02-15 om 10.35.11

Laatste nieuws

Neem contact met ons op: