Trainers en bestuur euforisch over de prestatie van TTU in Thialf

Om je te selecteren voor het NK junioren spint en het NK junioren langeafstanden moet je snelle tijden hebben staan. Deze tijden moeten al vroeg in het seizoen gereden worden. Dit jaar zelfs nog eerder dan andere jaren.  Reden voor TTU om al vroeg in het seizoen uit de startblokken te gaan.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. De ijsbaan in Utrecht is pas een week open en de eerste wedstrijden daar moeten nog komen. Daarnaast vergt een wedstrijd ook de nodige voorbereiding en een aantal ijsuur. Tegelijkertijd moet je als team goed nadenken over de stappen die je gaat zetten. De verdeling van schaarse tijd, energie en financiële middelen kun je maar 1x doen.

Een sporter kan niet oneindig vaak door heel Nederland rijden. Dat kost veel te veel tijd en energie. Bovendien lopen de kosten betrekkelijk snel uit de hand.  De gemiddelde TTU rijder heeft al zo’n 1500km afgelegd en ongeveer 250 euro aan brandstof weggereden. De trainers hebben er al heel wat uren opzitten en veel ouders hebben al een werkdag langs de ijsbaan gestaan. Met de inschrijfkosten erbij is iedereen al zo’n 300 euro kwijt aan twee weken sporten.

Een vroege deadline heeft dus een enorme impact op de keuzes die je als team en rijder moeten maken. We kunnen niet zomaar als topsporters gaan leven. De rijders van TTU zitten door de weeks gewoon aan een examenopgave en daarnaast moet er soms ook gewerkt worden om de sport te financieren.

Het maken van de juiste keuzes is een lastig proces. Alleen de rijder heeft beschikking over alle informatie die nodig is om een besluit te nemen.  De ouders en de Trainers zijn slechts gesprekpartners en moeten vertrouwen op de zelfredzaamheid van het individu. Het succes van afgelopen weekend betekent dat TTU daarin is gegroeid.

De rijders hebben veel initiatief genomen. Kampen georganiseerd en voorbereid. Er waren sociale activiteiten. Er worden boeken aangeschaft over gezonde voeding, fietstochten uitgezet, sponsors gezocht, ouders geronseld om te faciliteren en zo kunnen we nog wel even verder.

Iedereen die iets wil bereiken, moet er investering voor doen en dankzij de zelfredzaamheid en het maken van slimme keuzes lukt het TTU rijders opvallend goed om de juiste investering te doen. Dit heeft wellicht bijgedragen aan de fantastisch prestatie van het Team. Iedereen snelde naar tenminste 1 persoonlijk record. 7 rijders hebben in totaal 14 ritten gereden. Stuk voor stuk goede ritten, waarvan er 11 resulteerde in een persoonlijk record.

Het bestuur en TTU zijn bijzonder trots op deze prestatie. In de Herfstvakantie gaat TTU naar Inzell om als team en individu verder door te groeien. Dit alles was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder de sponsoren en de betrokken partijen.

De uitslagen zijn te vinden via de onderstaande link.

https://emandovantage.com/api/competitions/a230a42b-2c4e-451c-b6ed-d079ee5f663a/reports/Results/Pdf

Archief

Laat een reactie achter

Laatste nieuws

Neem contact met ons op: