TTU Prestaties afgelopen weken

78122097_1197529367104312_3193426528104873984_o

Het is alweer een tijdje geleden dat we jullie hebben ingelicht over onze prestaties op het ijs. En dat zijn er nogal wat. De afgelopen tijd zijn er veel belangrijke wedstrijden geweest voor een aantal rijders. Zo zijn de NK Junioren Sprint en Lange Afstanden, de regioselectie voor de NK Allround bij de junioren B, de NK Allround voor Studenten en het Kerstsprinttoernooi in Thialf allemaal geweest. Daarnaast is er door de rest van het team natuurlijk fanatiek doorgetraind voor de tweede seizoenshelft.

Voor Ruth en Rick was het weekend van 14 en 15 december een piekmoment, zij reden namelijk het NK voor junioren. Ruth deed dit bij de sprint en Rick reed de 3000 meter. Ruth reed naar een 16de plek in het klassement met zondags een nette tijd op de 1000 meter. Rick die had helaas zijn dag niet. Het was voor hem een zware week gehad waardoor het er op het ijs allemaal net niet uit kwam. Ondanks dat een mooie ervaring voor hem.

Afgelopen weekend stond voor Ties de Regioselectie voor de NK Allround bij de junioren B op het programma. Ties heeft gestreden voor wat hij waard was. Op de 1500 en 3000 meter maar een paar seconden boven zijn PR. In het eindklassement is hij 32ste geworden van de 40 rijders. Dit betekend voor hem helaas geen rechtstreekse plaatsing voor het NK Allround, maar als hij hard doortraint en nog een paar snelle tijden neerzet is er nog kans op een nationale selectiewedstrijd.

Tevens was er afgelopen weekend in Enschede het NK Allround voor studenten. Niels stond daar namens TTU aan de start. Hij is in het eindklassement heel netjes 5de geworden met zelfs een 3de plek op de 1500 meter. Tussen de (neo)senioren heeft hij het als junior A heel goed gedaan. Niels heeft zich samen met Tim opgegeven voor de WK Studenten komend jaar in Amsterdam. Hier staan veel snelle namen op, toch is het hopen dat één van hun een plekje op de lijst krijgt.

Terwijl iedereen op tweede kerstdag aan het uitbuiken was van al het lekkers stond Friso aan de start van het Kerst Sprint Toernooi. Dit was een wedstrijd over een klassement 100-300-500 meter. Friso is op iedere afstand 1ste geworden en daarmee dus ook 1ste in het eindklassement. Friso deed dit helaas niet in het pak van TTU, maar in het pak van het Sprint Team Oost. Tijdens de Nationale Selectiewedstrijd voor het NK Sprint is Friso opgevallen door de trainers van het Sprint Team. Hij is toen meegevraagd voor een trainingskamp in Collalbo. Dit is voor Friso natuurlijk een super mooie ervaring geweest en wij als TTU natuurlijk dat hij zich volgend jaar nog verder kan ontwikkelen bij dit team.

Casper heeft daarnaast ook nog mee mogen doen aan de Holand Cup 3 op 23 en 24 november. Hier heeft hij een paar nette ritten laten zien. Mooie ervaring voor hem.

Het zijn een aantal mooie weken geweest voor TTU. Nu is het hard trainen zodat we in de tweede seizoenshelft weer zulke mooie prestaties kunnen neerzetten. De eerst volgende wedstrijden zijn nu op 19 januari waar de meeste TTU rijders in Thialf voor persoonlijke records gaan. Dit zodat zij zich kunnen plaatsen voor de nationale selectiewedstrijden voor het NK Allround. Friso zal komend weekend strijden om de Utrecht City Bokaal, een jaarlijkse Wedstrijd voor de sprint top van Nederland.

Archieven

1 reactie

  1. casper op 9 januari 2020 om 19:52

    waar is de Holland cup hahah

Laat een reactie achter

Laatste nieuws

Neem contact met ons op: