Skip to content

Wendy van der Ham

Portret Wendy

Geboortedatum: 30 augustus 1972

Categorie: Dames 45

Woonplaats: Woerden

Specialisatie: Team-manager

Persoonlijke records:

500 meter: 46,44
1000 meter: 1.37,83
1500 meter: 2.27,51
3000 meter: 5.38,91

In de jaren 80 mocht ik van mijn vader op jeugdschaatsen samen met mijn broertje. We genoten ervan en konden de geleerde techniek goed op de Kamerikse wetering oefenen. Na het jeugdschaatsen konden we aansluiten bij de wedstrijdgroep bij SHV Woerden waar ik heel veel leuke herinneringen aan heb. Het was nog in de tijd van de vaste schaats, een open baan en er lagen autobanden om een val te breken.

Door een hardnekkige blessure moest ik stoppen, ging wielrennen bij de WTC en heb daarna een hoop andere sporten en activiteiten gedaan. Eigenlijk had ik het schaatsen vaarwel gezegd, totdat mijn dochter Anouk een fanatieke schaatser werd en ik als ouder regelmatig langs de baan stond. Overgehaald door andere master schaatsers ben ik weer gaan trainen en vind de sport minstens zo leuk als destijds in de jaren 80!

In diezelfde tijd startte Jan en Stein met een nieuw en veelbelovend team. Zij zochten ondersteuning en vroegen of ik hen wilde helpen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken!

Ik geniet met volle teugen van de jonge talenten van TTU! Wat zij kunnen is presteren op TOP-niveau, naast school, het onderhouden van vriendschappen en werk. Daarbij is de sfeer in het bestuur heel bijzonder en vullen we elkaar goed aan.

Laatste nieuws

Neem contact met ons op: